Årets julklapp?

ÅretsJulklapp

Jag kan inte påstå att jag var sådär väldigt bombarderad av reklam när jag var mindre. Reklam-tv kom in i mitt liv rätt sent. Den reklam man kunde få se var den som låg insprängd före filmen på VHS-kassetterna man hyrde, och det var sällan man såg reklam för TV-spel.

Men jag har ändå sett tillräckligt många gamla reklamfilmer för spel från 80-talet för att känna igen känslan och tonen som genomsyrar videon här nedanför. Upphovsmakaren heter Tyler Esposito och han har gjort en kärleksfull liten hyllning till forna tiders reklamfilmer för spel. Och det skulle mycket väl kunna vara en 25 år gammal reklamfilm för Phantasy Star, bortsett från att personerna i videon i så fall hade varit betydligt yngre.

Det må inte ha varit en önske-julklapp för mig men Phantasy Star var väldigt betydelsefullt för mitt kommande spelintresse. Om hårdvara som Philips G7000, Vic-20 och NES hade sålt in hela grejen med TV- och datorspel så var Phantasy Star ett av spelen som cementerade det. Så när jag ser den här fejkade reklamen känns det extra jobbigt att vara singel. Man kunde ju sitta uppkrupen där i soffan med någon och spela Phantasy Star i julhelgen.

Etiketter: , ,