Bethesda bjuder på spelhistoria med Daggerfall

Tre dagar efter Lucasarts stora nyhet om nyutgåvor av retrospel på Steam släppte ett annat företag en gammal klassiker lite i skymundan. Bethesda softworks är företaget bakom Elder scrolls-serien och sedan tidigare har man släppt det första spelet, Arena, för fri nedladdning. Uppföljaren Daggerfall var det stora genombrottet för bolaget och kom 1996.

Spelet är med sina 161 600 kvadratkilometer enormt stort även med dagens mått mätt. På den spelytan finns 15 000 platser att utforska och över 750 000 NPC:er att interagera med. Spelets storlek bidrog å andra sidan till att det blev ett av de mest buggfyllda alstren i spelhistorien. Den sista patch-filen ingår dock i paketet som finns att ladda ned här. För att kunna spela krävs det senaste versionen av DOSBox som ni hittar här.

Oavsett om man väljer att följa spelets huvudhandling eller om man går sin egen väg så är det oförskämt många timmar av spelunderhållning som väntar en till det facila priset av några minuters nedladdning. Bethesda förtjänar idel lovord för ett sådant här initiativ och man kan bara hoppas att det påverkar fler företag att ge något tillbaka till spelarna istället för att försöka klämma ut ytterligare några dollar.
 

Länkar:
Bethesda softworks hemsida
Daggerfall
DOSBox