Classic Retro Games


Classic Retro Games
är nästan exakt vad namnet antyder. Det är en sida som samlar nyversioner/tolkningar av spel från främst 70 och 80-talet, men även några 90-talare slinker med. För er som hängt med här på Retroguiden ett tag är sidan säkert bekant då jag nämnde den i ett inlägg i juli. Men eftersom de utökat repertoaren med ett flertal högkvalitativa titlar känns det som att en påminnelse vore på sin plats.

De flesta spel på sidan är plattformsspel men det finns även en hel del action och pusselspel bland bidragen. Det finns dels spel som är så lika orginalen att du glömmer bort att du spelar på din PC (Gods) och så finns det de som har bevarat spelkänslan men ändrat här och där i designen för att överraska de som redan memorerat spelet (Wonderboy III).

Flash och Java-varianter på klassiska spel brukar tyvärr ofta lämna en hel del att önska. CRG är en ren och skär guldgruva i jämförelse med tanke på kvaliteten på flertalet av spelen. Mina omedelbara favoriter är de tidigare nämnda Gods och Wonder Boy III, samt Gradius-klonen Nemesis.

Så ta en titt. Prova och se om du hittar någon favorit som ger dig sköna vibbar från en svunnen tid. Lägg gärna en kommentar här sedan om just dina favoriter!

Etiketter: