Det blir en skurkaktig semester

QfI_installscreen

 

Imorgon inleds officiellt min semester. Visserligen varken betald eller frivillig men då företaget stänger kontoret under juli finns det inte så mycket att välja på.

 

QFI-LogoInte så att jag är upprörd för det då det finns gott om saker att ta itu med här hemma. Som en eftersatt uteplats, några böcker som blivit liggande (bland annat Commodore: A Company on the Edge) och så mängder av spel förstås. Så ser åtminstone planen ut. Att det ska bli en hel del spelande är det mest säkra och redan idag förbereder jag den närmaste veckan med att installera recensionsexemplaret av retrodoftande Quest for Infamy som trillade ned i mejlkorgen igår kväll.

Det indieutvecklade spelet sägs vara en kärleksfull utveckling av/hyllning till den klassiska Quest for Glory-serien från Sierra. Quest for Glory bröt genrebarriärer genom att blanda klassiskt peka/klicka med rollspel något som Quest for Infamy fortsätter med. Som man kanske kan utröna av titeln är dock målet att bli en så pass framstående skurk som möjligt – istället för hjälte som var fallet i Sierraspelen.

Trailern nedan sänder vågor av nostalgi när man ser de animerade pixelfigurerna dansa runt på skärmen som om det fortfarande vore 1991. En recension kommer på spelet som släpps nu på torsdag, 10 juli.

Etiketter: