Dimman lättar över Good old games

För några timmar sedan kom inbjudan till presskonferensen som kommer att hållas ikväll. Jag är fortfarande lite snurrig när det gäller europeiska tidsangivelser men som jag förstått det ska den hållas klockan 18.00 ikväll. Där kommer man att prata om de senaste händelserna men man säger ingenting mer just nu.

Jag kommer att LIVE-Twittra från presskonferensen.

Det som känns allt mer säkert just nu är att det hela är ett PR-trick och att en uppdaterad webbsida kommer att lanseras på torsdag.

Den tyska sajten Gamestar.de publicerade en kort artikel som sedan försvann rätt snabbt från sajten. I den sade man att man att Lukasz KukawskiCD Projekt (nuvarande ägare till GOG) erkänt att allt är ett PR-trick för att fira GOG:s andra födelsedag med en ny webbsida och en rad specialerbjudanden. Det var för att förbereda för den nya sajten som man var tvungna att stänga ned allting några dagar.

Tidgare har andra källor uppgett att Steam tagit över och med dessa två uppgifter finns det väl egentligen tre möjligheter just nu:

1. Man firar 2 år och går från beta-stadiet till ny hemsidaFramstår allt mer i mina ögon som den mest troliga förklaringen.

2. Steam har köpt upp GOG.comDenna uppgift ska ha kommit från en källa nära ledningen för GOG. Dock kan det vara ett medvetet falskt rykte för att minska trovärdigheten för punkt 1.

3. Något annat Detta kan vara något helt annat än ovan eller en kombination av de två.

Svaret lär komma ikväll. Sedan får man se om det blidkar de konsumenter som känner sig förbannade just nu.

Etiketter: