Du drömmer inte – NiGHTS into Dreams är tillbaka

Torsdagen håller på att lida mot sitt slut när dessa rader skrivs. Men det har varit en speciell torsdag så därför förtjänar detta att läsas även om det hinner bli fredag innan jag blir klar med texten.

Idag (torsdag) var det nämligen 16 år sedan Sega släppte ”mördar-appenNiGHTS into Dreams till sin Saturn-konsoll. När det inte blev något av Sonic X-treme satsades all PR på NiGHTS-spelet som faktiskt utvecklats av Sonic team.
Men inte nog med det, passande nog meddelade Sega idag att NiGHTS kommer att släppas i en nedladdningsbar HD-version till såväl Xbox, PS3 som Steam.

NiGHTS var verkligen en udda fågel när det begav sig, både vad det gäller spelmekanik, men också vad det gäller miljö och bakgrundshistoria. NiGHTS är en varelse som skapats av någon som kallas Wizeman. Efter ett tag i Wizemans tjänst märker dock NiGHTS hur hans herre förändras och blir allt mer ondskefull. Till slut vägrar NiGHTS att utföra sin herres order längre och fängslas därför. Men NiGHTS upptäcker att han tillfälligt kan fly sitt fängelse genom att dela kropp med en mänsklig drömmare. Han hittar de två människorna Claris och Elliot och tillsammans försöker de tre stoppa Wizeman.

I själva spelet styr man sedan någon av Claris och Elliot som kan förvandla sig till NiGHTS. Som NiGHTS gäller det sedan att flyga igenom ett visst antal ringar för att klara varje bana. Dessutom kan man få bonus genom att dansa(!) runt med NiGHTS.

I den nya versionen har man lagt till stöd för widescreen, achievements, trophys och rankinglistor. För retrospelare som är lite mer hardcore kommer också¨den ursprungliga versionen att finnas bevarad i ett särskilt Saturn-läge. Så, Retroguiden skickar ett stort grattis till NiGHTS och säger ’Välkommen tillbaka!’

Du kan läsa mer på Segas blogg.

Etiketter: , , ,