En guide till Guiden

Den 1:a november förra året fick Retroguiden ett nytt hem och en ny kostym. Sedan dess har jag arbetat oförtrutet med att anpassa allt innehåll till det nya formatet. Det är ett omfattande konverteringsarbete då det handlar om nästan 300 inlägg gjorda under 2,5 års tid. Men nu när jag kommit en bit på väg och besökare har börjat hitta hit är det på sin plats att presentera vad jag kallar ”En guide till guiden”.

Retroguide_tutorial

Navigeringen är enkel, innehållet enormt. Hrm, nåja...


Längst upp finns Informationsmenyn. Här hittar man i tur och ordning:

1. Om Retrospel – En kortare text som försöker förklara vad Retro är i Retroguidens definition och varför jag valt just den definition jag använder.

2. Om Retroguiden.se – En längre intervju med mig, gjord av min producent Tobias Johansson, som går mer på djupet om hur Retroguiden kom till, vem jag är i ett retrospels-perspektiv samt vad som driver mig och hur jag går till väga. En del kängor delas ut och kanske sticker jag ut hakan för långt ibland, men jag tror att det om inte annat blev ett stycke intressant läsning!

3. Kontakt – Här finns information om hur man tar kontakt med mig, samt vad som gäller kring saker som copyright och annonsering.

retroguiden_understreckare

Under logotypen finns själva huvudmenyn som är tänkt att ta läsaren rakt in i hjärtat av det som är Retroguiden:

4. Start – Tar läsaren tillbaka till framsidan.

5. Nyheter – Sorterar ut alla de inlägg som är kategoriserade som ’Nyheter’.

6. Spelgenomgångar – Här sorteras alla spelgenomgångar in under olika format. Håll muspekaren över
menynvalet för att få upp en lista på olika hårdvaruformat/tillverkare. Under varje tillverkare klickar man sedan på den plattform man vill se spelgenomgångar från.

Retroguiden_sidebar_01

Sidofältet - ett ställe för uppdateringar, Twitter, Facebook och andra perifera saker. Varför inte testa länklistan?

7. Företagsprofiler – Sorterar ut artiklar om specifika spelföretag.
 

8. Krönikor – Sorterar ut de krönikor som publicerats. Både mina egna samt gästkrönikor.

Från varje inlägg kan man sedan leta sig vidare genom de olika etiketter som finns längst ned under varje inlägg. På så vis kan man lätt läsa mer om ett ämne som sprider sig över olika kategorier och plattformar.

Och hittar ni inte det ni letar efter på detta sätt rekommenderar jag en vanlig hederlig sökning i sök-rutan uppe till höger. Den fungerar garanterat bättre än på förra sajten!

Till höger hittar ni blandad information i form av de senaste publicerade artiklarna, ett retro-citat, de senaste kommentarerna, en återgivning av mina senaste Twitter-meddelanden, Facebook-info, samt länkar till en lång rad sköna spelbloggare…

Hittar ni något fel någonstans så får ni gärna göra mig uppmärksam på det. Men håll i åtanke att bilder inte ligger som de ska i många inlägg pga att jag inte hunnit med att uppdatera dem till det nya formatet. Detsamma gäller en hel del länkar som fortfarande pekar till den gamla bloggen.

Med den här guiden hoppas jag att du ska kunna navigera bättre här på Retroguiden och kunna hitta dina personliga russin i den här kakan som heter Retroguiden.

2011 har bara börjat – nu kör vi!

Etiketter: