Historiska datum: Clock Tower konverteras till Playstation

ClockTower_omslag

Clock Tower var en tidig stilbildare inom genren och har sedan dess fått flera uppföljare. I detta första spel försöker huvudpersonen fly från den galne massmördaren Bobby Barrows som dödar sina offer med en jättelik sax.

Argentos Phenomena med Jennifer på omslaget.

Argentos Phenomena med Jennifer på omslaget.

Spelets protagonist hette Jennifer Simpsons och liknade en annan Jennifer väldigt mycket – skådespelerskan Jennifer Connelly. Detta är troligen ingen slump då det också har sagts att filmen Phenomena från 1985 ska ha influerat Clock Tower-utvecklarna. Phenomena hade en viss Jennifer Connelly i huvudrollen och regisserades av den italienske skräckfilmsregissören Dario Argento. Det är dock snarare så att man inspirerats av Argentos filmer överlag då influenser även från andra filmer går att se i spelet.

Debuten för Clock Tower var SNES-versionen två år tidigare men den 17 juli 1997 fick så Playstation-ägarna ta del av den makabra historien. Trots sentida släpp till plattformar som Wii och PS3 har dock spelet fortfarande inte nått utanför Japan – officiellt. Däremot ordnade en grupp fans i början av 2000-talet en översättning av SNES-versionen vilket går att applicera på spelets ROM-fil.