Historiska datum: Darkseed skrämmer upp japanerna

Darkseed_02

Darkseed_omslagDark Seed var ett peka/klicka-spel som bland annat tog hjälp av H.R. Gigers bilder för att skrämma spelarna i början på 90-talet. I spelet iklädde man sig rollen som Mike Dawson (modellerad efter spelets designer som hette – Mike Dawson) som i jakten på att bli etablerad författare köper sig en enslig herrgård där han hoppas få ro att skriva. Efter att första gången ha sovit i huset upptäcker han, och spelaren, till sin fasa att någonting har planterat ett ett mörkt frö i hans medvetande och att han bara har tre dagar på sig att försöka få bort det.

Spelet, som släpptes till Amiga, CD32, DOS och Mac, fick överlag dålig kritik på grund av buggar och en lite märklig design. Specifika saker i spelet var tvungen att utföras inom särskilda tidsramar och missade man något var det bara att börja om från början. Däremot var de flesta rörande överens om att det var ett skrämmande spel med en osedvanligt kuslig och bisarr stämning. Den 27 oktober 1995 – drygt tre år efter den ursprungliga releasen – släpptes Playstation-versionen i Japan (även Saturn). Till skillnad från PC och Amiga-versionerna innehöll den en tämligen usel voice-over. Ett envist rykte gjorde gällande att designern Mike Dawson blev komplett galen efter att spelet skeppats. I en intervju har han dock dementerat det hela med orden:
Jag har ingen aning om var detta kommer ifrån. Faktum är att jag aldrig hört talas om den myten förrän nu. Men ärligt talat, jag gillar den – och det gör även mina sex andra personligheter.