Historiska datum: ”Inte-aktiv film” till Mega-CD

TomcatAlley_01

Under första halvan av 90-talet var FMV (Full motion video) den stora grejen i spelvärlden. Spel som 7th guest och Microcosm försökte sälja in CdRom-spelarna till datorägarna medan Tomcat alley försökte övertala Sega-ägarna att investera i en Mega-CD.

TomcatAlley_02Tomcat alley kan enklast beskrivas som Afterburnerpå riktigt”. I spelet kontrollerar spelaren en amerikansk pilot som måste rädda världen (genom att skjuta och spränga den) efter att Sovjet sålt en massa vapen och militär-materiel till en fientlig regim. I praktiken gick det ut på att skjuta ned flygplan och släppa bomber på allt som rör sig. Spelet utvecklades av The Code monkeys och släpptes till Mega-CD på den Nordamerikanska marknaden den 6 februari 1994.

Mottagandet blev sisådär och många recensenter började vid det här laget känna att FMV-spelen riskerade att översvämma marknaden med för många titlar med för dålig kvalitet. En av de tuffare kritikerna var svenska tidningen High Scores recensent som skrev:
Tomcat Alley är verkligen en interaktiv film, eller inte-aktiv film borde man kanske säga. Gryniga bilder och för lite att bestämma över själv i flygningen gör att man tröttnar fort på det här spelet.