Historiska datum: KOEI grundas

KoeiLogo_570x350

När KOEI Co. Ltd. drog igång sin verksamhet i slutet av 70-talet var det datorer och skräddarsydda program som var affärsidén. Efter att familjens färgföretag gått i konkurs startade Yoichi och Keiko Erikawa företaget som tog sitt namn från det lokala Keio-universitetet som Yoichi studerat vid. Det var den 25:e juli 1978.

Romance of the three kingdoms III_02Under hösten 1981 tog man steget in i spelbranschen med Kawanakajima no Tatakai, ett strategispel som baserades på ett verkligt slag ur den japanska krigshistorien. Därefter bröt man ny mark i Japan när man släppte rollspelet Dragon and Princess och Hentai-spelet Night life. Det sistnämnda var det första kommersiella erotiska spelet i Japan.

Deras första stora avtryck kom när man släppte Nobunaga’s ambition våren 1983. Spelet var ett strategispel som utspelade sig under Japans Sengoku-period (c:a 1400-1800 e kr) och det vann flera utmärkelser under de kommande åren. De skulle dock komma att toppa det med ytterligare ett historiskt strategispel – Romance of the three kingdoms. Efter att spelet släppts i USA 1988 utnämndes det sommaren efter till ”Årets strategispel”. Sedan dess har KOEI fortsatt att till stor del koncentrera sig på historiska strategispel, inte minst då flera framgångsrika uppföljare till Romance of the three kingdoms samt Dynasty warriors-serien.

2009 gick KOEI ihop med Tecmo och bildade Tecmo Koei Holdings.

Etiketter: ,