Historiska datum: Wing commander får röstskådespelare

WingCommanderSegaCD-J_01

Wing Commander var speldesignern Chris Roberts speciella skötebarn och spelet genererade en rad uppföljare till en lång rad konsoller och datorer. Sist ut att få en version av det första spelet var Sega CD.

Bartendern var en av många som kunde höras i CD-versionen.

Bartendern var en av många som kunde höras i CD-versionen.

Många portningar till Segas CD-format var av tveksam kvalitet med litet utnyttjande av plattformens fördelar. WC var dock ett undantag då man bestämde sig för att ge spelet ett rejält tillägg i form av röstskådespelare. Detta medförde dock ett mindre problem. I PC-versionen fick man själv välja namn och smeknamn (callsign) vilket inte var några problem att implementera i skriven text, men eftersom det nu var tal som gällde så var spelet tvunget att bestämma namnen på förhand. Dessvärre blev båda namnen av någon underlig anledning satta till ”Hotshot” vilket gör att det låter riktigt fånigt vid de tillfällen man ska tilltalas med sitt riktiga namn. Inte minst vid begravningsscenen som spelas upp när man dör.

Utöver denna mindre fadäs var dock röstinsatserna riktigt bra för den här tiden, så även i Japan som fick sin version den 25 mars 1994. Dessvärre höll inte resten av spelet samma klass som ljudet och Wing commander är inte heller en av de där toppspelen på formatet men denna satsning på ljud gav spelet en lite rikare atmosfär och blev en försmak av den FMV-fokusering man satsade på i senare delar i serien.