Homeworld remastered ute i butik

Homeworld2_HD

Homeworld var ett smått banbrytande spel när det släpptes 1999. Inte så mycket för de strategiska elementen som i de flesta fall kunde härledas till tidigare spel i genren, utan för den 3d-miljö det hela utspelade sig i. Den samlade spelpressen ansåg att spelet stakade ut  framtiden för realtidsstrategigenren. 2000 och 2003 kom två uppföljare och sedan hände ingenting.

HomeworldHD_packshotOriginalet gjordes av Relic entertainment. Numera är det Gearbox software som håller i rättigheterna och förra året avslöjade de planerna på de HD-upplagor som nu alltså finns i butik sedan 7 maj. Den digitala versionen har funnits ute sedan februari och innehåller, förutom de två remastrade spelen, spelen i sitt originalutförande samt tillgång till multiplayer-betan som testas på Steam just nu. Nytt i den fysiska utgåvan är soundtrack från spelen (kostar extra på Steam) samt en digital artbook (exklusiv för den här utgåvan).

Det intressanta i sammanhanget är att du kan hitta den för så lite som 249 kronor vilket är en bra bit under priset för den digitala utgåvan på Steam.