King’s quest skapar återigen rubriker

Det har gått 27 år sedan Roberta Williams älskade spelserie såg dagens ljus och under 80- och 90-talet skapade spelserien många rubriker runt om i världen. Det senaste årtiondet har dock namnet lyst med sin frånvaro men nu verkar det vara dags igen – och det på flera fronter.

Telltale games har på ett utmärkt sätt visat att det finns en plats för bra äventyrsspel i dagens spelklimat. Tales of Monkey island samt den nya Sam & Max-serien är klara bevis för detta. Nu ska de också sätta tänderna i äventyrsgenrens mest älskade serie genom King’s quest 9 som är tänkt att ge serien efterlängtat nytt liv.

King's quest_fan seriesVidare har fan-projektet The silver lining släppt den tredje delen i sin episod-serie som knyter an till den officiella King’s quest-serien. Och som om inte det vore nog har AGD Interactive nu släppt King’s quest III: To heir is human Redux, ett spel man arbetat på i hemlighet under de senaste 8 åren!

Tidigare har de återskapat King’s quest 1 och 2, Quest for glory 2 samt släppt det egna kommersiella spelet Al Emmo and the lost dutchman mine. Medan King’s quest 1 var en exakt kopia med bättre grafik och ljud än originalspelet innehöll King’s quest 2 en hel del nyheter i form av större ramhandling, mer karaktärsutveckling, nya pussel och många andra tillägg. King’s quest 3 hamnar någonstans mitt emellan dessa föregångare och därav har det fått namnändelsen ’Redux’ som används inom filmens värld för att indikera en ny tolkning av en klassisk berättelse.

Det är med andra ord spännande tider för King’s quest-fans.