Lika som bär

Jag håller på att förbereda mig för annat här bakom kulisserna så därför bjuder jag på underhållning av det lättsammare slaget idag. Då jag är alldeles för lat för att konstruera ett aprilskämt har jag valt något helt annat. ”Lika som bär”-bilder har varit populära smilbandshöjare på många sajter och i tidskrifter genom åren och Retroguiden kan absolut inte vara sämre. Här kommer mina favoriter från sidan videogamelookalikes.com, där ni förstås också kan hitta många fler.

SeanConnery

5. Big boss (Metal Gear-serien)

Detta är förmodligen den tydligaste dubbelgångarbilden på den här listan. Av samma anledning är den också lite tråkig och därmed hamnar den inte högre upp. Ingen kan väl dock tvivla på förebilden för just denna inkarnation av Big boss?

MrT

4. Barret Wallace (Final Fantasy VII)

Ytterligare en given kandidat på listan på grund av den slående likheten, men till skillnad från Big boss var Mr T inte den första jag tänkte på. Vad som är en bonus här är att de folkilskna personligheterna hos de båda stämmer ganska bra överens. ”I pity the fool who sides with Shinra” – typ.

ChristinaAguilera

3. Maria (Silent hill 2)

Är det någon som tvivlar på var man hämtat inspirationen här? När såväl klädernas modell som deras färger och mönster är identiska? Nej, det råder verkligen ingen tvekan längre om att Christina Aguilera är ett Silent Hill-fan! Men skämt åsido är det förstås tvärtom någon av SH2-utvecklarna som verkar vara ett Christina-fan. Bilden på Christina Aguilera är nämligen från 1999, två år innan SH2 släpptes. Det skulle vara intressant med en kommentar från alla inblandade.

AustinPowers

2. Shigeru Miyamoto (Legendarisk spelskapare)

Okej, visst har de tidigare bilderna mer likheter med varandra, men när man ser denna jämförelse får det hela en bisarr vinkling. Det är inte det att Austin Powers-karaktären liknar Shigeru Miyamoto så mycket som att Miyamoto-san på just denna bild är kusligt lik Austin Powers. Det kittlar åtminstone mitt humor-centra.

Saddam

1. Mario Mario (Mario-spel)

Försök att tänka er in i en situation där Saddam Hussein ikläder sig rollen som Mario och hoppar, mosar och skjuter sig fram genom banorna i Svampriket. Helt plötsligt hamnar Marios oskyldiga, barnvänliga äventyr i ett helt annat ljus. Ändå finns så många likheter mellan de båda. Mustaschen, leendet, viljan att utrota alla sina fiender. Så tänk på det, barn, nästa gång ni spelar Super Mario bros, det är en tunn gräns mellan fantasi och verklighet!

Och så till sist ett hedersomnämnande till en karaktär(?) i den utskällda serien Dead or alive. Dock är det viss varning för minderåriga utfärdad, så ni klickar på denna länk med föräldrars tillstånd eller på egen risk.

Fler udda jämförelser hittar ni på Video game lookalikes.

Etiketter: ,