Mega Man 9 i retrostil

Det är förvisso en något gammal nyhet men den förtjänar att lyftas fram igen. Capcom går tillbaka till rötterna när det gäller spelserien Mega Man.

Efter att ha sett det växande retrospels-intresset öka de senaste åren har Capcom bestämt sig för att släppa en ny del i Mega Man-serien där såväl ljud som grafik skall vara helt i stil med de första spelen till NES. De bilder och filmer som spridits de senaste månaderna vittnar om att Capcom lyckats hitta den där klassiska 8-bitskänslan i grafiken. Även ljudet och musiken med sin karaktäristiska basgång påminner starkt om vad vi kunde höra på NES när det begav sig.

Det är ett beundransvärt initiativ och om spelet blir framgångsrikt kanske det öppnar dörren för fler spel i retrostil. Att det är just Mega Man som får äran att vara försökskanin är inte så konstigt. Enligt årets upplaga av Guiness rekordbok är Mega Man den spelserie som innehåller flest spel. Han är helt enkelt snabbast på att föröka sig, vilket förstås är en bedrift med tanke på att en sådan karaktär som Mario dyker upp i alla möjliga genrer. Så om Mega Man 9 skulle bli en flopp underminerar det knappast spelserien som sådan.

Själv hoppas jag på succé för spelet som ska komma i nedladdningsbar form till Wii, PS3 och Xbox någon gång senare i år. Titta, lyssna & njut nedan!

 

Etiketter: ,