Michael Jackson’s Advance Star Fighter Training

MJ_bluff

Som samlare av tvspel och relaterade saker finns det många fallgropar. Eftersom allt fler lägger allt större summor på sina samlingar har det lockat till sig de som vill lura till sig en bit av kakan.

 

När någon kommer med erbjudanden eller visar upp fynd som verkar vara för bra för att vara sanna så är de oftast inte sanna. Det är ett gammalt påstående som aldrig verkar bli föråldrat.  På Retrocollects forum dök nyligen ett tidigare okänt Megacd-spel upp: Michael Jackson’s Advance Star Fighter Training. Spelet beskrevs som en barnvänlig rymdsimulator baserat på Segas egen nöjestursimulator AS-1.

Bakgrunden som gavs var att spelet var klart att skeppas men drogs in i samband med de skandaler som började kanta Michael jackson vid den här tiden. Spelet uppges vara förseglat men ägaren skriver i den här diskussionstråden att den han köpt det av har ett öppnat exemplar. Trots det har han i skrivande stund inte lyckats ordna någon video på spelet i aktion på en Megacd, inte heller har han inkommit med några kompletterande bilder. En bildanalys av en forummedlem pekar på att det är en bluff, men det finns flera faktorer. En annan forummedlem misstänker att det är en kinesisk utgåva på grund av slarvig japansk text. Kritiskt tänkande borde fler anamma.

Men visst är det spännande när det dyker upp tidigare okända titlar. Problemet är bara att chansen för det minskar för varje dag som går. Det som ökar är tyvärr alla bedragare som vill lura folk på pengar. I just det här fallet återstår det att se vilket av alternativen det är för visst vore det häftigt om spelet verkligen finns?