Pac-man 30 år!

En pigg och glad 30-åring.

Dagen börjar gå mot sitt slut och jag sitter och pustar lite i för-sommarvärmen. Då slår det mig att jag kanske borde göra ett ordentligt blogginlägg om dagens födelsedagsbarn istället för det lilla jag skrev på Twitter inatt.
 

Enligt alla källor, som i och för sig inte är många, fyller Pac-man 30 gyllengula år idag. Det är alltså trettio år sedan Namco installerade den första arkadmaskinen innehållande Pac-man på en biograf i Tokyo.

Pac-man gick sedan vidare till att bli spelvärldens första riktiga superstjärna och har förekommit i och på det mesta, inkluderande lunchlådor, tidningsomslag, serier & filmer samt i en topp-10 hit i det stora landet i väster. Pac-man fever hette låten från skivan med samma namn och den finns bland annat på Spotify för de som vill fira den lille krabaten med rätt födelsedagsmusik.

För mer rolig information om Pac-man rekommenderar jag ett besök på Pac-man-muséet som öppnade förra året. Och vill ni på ett enkelt sätt minnas tillbaka genom att spela lite finns det just nu inget enklare sätt än att surfa in på Googles söksida och klicka på ’Insert coin’-knappen!

Etiketter: , ,