Playstation 2 förbättrar försäljningsrekord

Playstation 2

Playstation 2 släpptes i Japan tidigare den här månaden för 11 år sedan. Normalt sett alltså inte en konsoll jag behandlar på Retroguiden även om det börjar närma sig. Vad som dock förtjänar ett omnämnande är att den under januari månad passerade 150 miljoner sålda enheter och därmed befäste sin position som den bäst säljande konsollen någonsin.

Konsollförsäljning

Klicka på bilden för större version. Nintendo-enheternas siffror är hämtade från senaste årsrapporten från Nintendo, övriga siffror från Wikipedia.

Vad som är ännu mer imponerande är att den fortsätter att sälja. Låt gå för att det inte är i samma mängder som under glansdagarna i början på det förra årtiondet, men slå ut siffran på hela dess levnadstid och antalet hamnar på över 37.000 sålda enheter per dag.
 

Detta är dock så stora siffror att det kan vara svårt att greppa dem. Därför gjorde jag en jämförelse med andra konsoller genom åren, såväl stationära som handhållna, för att ge ett bättre perspektiv. Den hittar ni i bilden till höger. Och för er som nästan börjat glömma denna åldrande konsoll så avslutar jag denna post med en av David Lynchs klassiska skruvade reklamfilmer från konsollens första levnadsår.

Etiketter: , , , ,