Retrogathering 2015

Retrogathering 2010

Den 26 september är det dags igen för Sveriges äldsta retrospelmässa Retrogathering på Växhuset i Västerås.

 

Det är tionde året i rad som mässan arrangeras och i år uppmärksammas de 30-årsjubilerande datorerna Amiga 1000 och Atari 520 ST. Dessutom passar de på att lyfta fram spelserien Bomberman, som firar 30 år sedan första Famicom-releasen, och bilspel genom tiderna.

-Intresset växer för varje år. Här finns plats för alla, från de yngsta som vill veta mer om hur allting började, till de inbitna samlarna, nostalgiker som spelat som små och förstås även dem som inte har någon koppling till spelen men vill vara med om en folkfest, säger Michael Berglund, ordförande i Retrogathering intresseförening, i ett pressmeddelande.

Som föreläsare har de bjudit in Lars Hård, en av grundarna till Greve Graphics, Jenny Brusk, initiativtagare till nätverket Donna och med spel som Backpacker 2 på meritlistan samt Mats Gabrielsson, vd för Datatronic. Det sistnämnda företaget hade agenturen för Commodore från 1978 och vidare en bit in på 80-talet.

Dessutom blir det som vanligt speltävlingar, utställningar, en spelavdelning och förstås en spelmarknad som i år rapporteras bli större än någonsin med uppåt 60 bord.

Klicka här för mer information om Retrogathering.