Retroguiden firar med Sonic

Retroguiden_topp_jubileumsspecial_570x350

Nedräkningen är avslutad och saker och ting ser lite annorlunda ut här inne på Retroguiden. Anledningen till det är att vi firar 3 år idag.

Mössa_01

Retroguiden goes Sonic!

2008 publicerade jag den första spelgenomgången på Retroguiden, som då huserades på Blogspot-plattformen. Det var Super Mario bros som fick den äran. Då spretade idéerna och det har tagit tid att hitta rätt form, och som i höstas, rätt kostym. Borta är till exempel emulator-nyheterna – sådant gör andra bättre. Kvar är istället de saker jag gör riktigt bra.

Spelgenomgångar som inte bara talar om hur spelen håller idag, utan också talar om hur spelvärlden såg ut då. Företagsprofiler om speltillverkarna som gjorde avtryck då och varför de varit viktiga i spelhistorien. Och så förstås krönikor, retronyheter och en del annat. Fokus har hela tiden varit på folkbildning, nostalgi, kärlek och kritik i en härlig mix.

Men den här dagen är det fler som fyller år så vi tänkte passa på att fira ihop med vår gamle retrokompis Sonic the Hedgehog som fyller 20 år idag. Under de kommande veckorna kommer vi därför låta Sonic få ta över en hel del här på Retroguiden. Det blir tävlingar, genomgångar, artiklar och en alldeles ny podcast. Så håll utkik här!

Tävling

Sonic colours spec ed

Ett spel och samlarfigurer. En av vinsterna i Facebook-tävlingen.

För att sprida detta börjar vi med en Facebook-tävling. Det hela är mycket enkelt. Gå in och bli ett fan på Retroguidens Facebook-sida. Tävlingen pågår fram till den sista juni och därefter lottar vi ut priser bland alla fans. Är du redan ett fan av Retroguiden kan du vara lugn, då är du redan med i utlottningen.

Vinsterna, som kommer från Pan Vision, är 2 stycken Sonicmössor och ett exemplar av Sonic Colours – limited edition pack till Nintendo DS. (Se bilderna). Vinnarna presenteras här och på Facebook-sidan den 1:a juli.

Lycka till!

Etiketter: