Sällsynt ”Jaguar 2″ till försäljning

Jaguar 2_MidsummerAtaris sista stapplande steg som hårdvarutillverkare togs med 32/64-bitarskonsoleln Jaguar. Att den misslyckades med att återge det anrika företaget lite av dess forna glans beror på flera olika faktorer, men det hör hemma i ett annat inlägg.

Vad en del kanske inte vet är dock att Jaguar inte var den sista hårdvaran man arbetade på inom företaget. Under arbetsnamnet ”Midsummer” började man att ta fram en prototyp för en uppföljare till Jaguaren, (hädanefter kallad J2).

Den nya konsollen skulle bland annat ha mer avancerade Tom & Jerry-chip (specialdesignade multiprocessorchips) och inbyggd CD-Rom. Endast två prototyper ska ha överlevt utvecklingen och den ena har nu dykt upp på Ebay. J2-prototypen har ett utgångspris på 3000 USD och ett ”Köp nu”-pris på 5000 USD. Det återstår att se om någon är villig att slanta upp för den sällsynta dyrgripen.

Enligt den här textförfattaren ska det dock vara möjligt att köra igång prototyperna med ett spel, men det är osäkert om det går med denna då den enligt bilderna ser ut att sakna ”Tom”-chippet.

Etiketter: , , ,