Tex Murphy får nytt releasedatum

Sedan ett par dagar står det klart att utgivaren Atlus och utvecklaren Big finish games skjuter på lanseringen av det nya Tex Murphy-spelet ett par veckor. Som vanligt talas det tyst om exakt varför, men den officiella förklaringen är att man behöver extra tid för att ”se till att spelet är så bra det kan bli”. Själv har jag ingenting emot den extra väntan på det som jag ser fram emot mest av alla retro-relaterade spelsläpp den här våren.

Sedan tidigare har jag haft förmånen att få testa den nya expansionen till Shadowrun (7/10), betitlad Dragonfall (9/10) – ett rollspel jag i skrivande stund plöjt ned +50 timmar i och fortsätter att njuta av. På plussidan i år ligger även det utmärkta (men allt för korta) Broken age (8/10) medan realMyst (6/10), Journeyman project 1 (6/10) och Moebius (7/10) är spel som visserligen rekommenderas men då med vissa förbehåll.

Sett till den senaste trailern för Tesla effect: A Tex Murphy adventure så kan det vara spelet som toppar dem alla. Eller så kommer det bevisa en gång för alla att FMV-tekniken begravdes i slutet av 90-talet av en anledning. Det nya releasedatumet är satt till 7 maj så vi får väl avvakta till dess med dessa frågor. Passa på att studera trailern här nedan så länge (observera dock att datumet i den är fel)!