”Underhundarna” är tillbaka

För er som inte besökte Home of the Underdogs under glansåren i början av 2000-talet kan jag berätta att det är en kombination av databas och museum där man kan läsa om, och sedan ladda ned, äldre spel. Som alltid med sådana här sajter rör man sig hela tiden in och ut ur en grå-zon.

HotuVisserligen tar man bort nedladdningsbara filer när upphovsrättsinnehavaren begär det, men å andra sidan finns det mängder av spel tillgängliga för nedladdning där utgivaren varken sagt bu eller bä. I slutänden är det upp till den enskilda besökarens moral-kompass att avgöra om man ska ladda ned något.

Till skillnad från tidigare är det inte längre enbart Dos-spel på sajten utan nu listas även spel för andra plattformar som Windows XP och Playstation. Bland titlarna trängs kända klassiker som Discworld och Little big adventure 2 med mindre kända alster som Albion och Portal. Dessutom hittar man såväl independent-spel som hemsnickrade alster.

Letar man runt lite på internet finns det en hel del sajter som erbjuder äldre spel för nedladdning men det är få som erbjuder så mycket fakta och statistik kring varje titel som vad HotU gör. Det är kul att se att de nya eldsjälarna bakom sajten verkar hålla samma höga ambitionsnivå som tidigare gjorde HotU till det självklara valet för äldre spel. Och det kanske bästa av allt är att man tagit steg mot att bli en community där användarbidrag skattas högt.

Home of the Underdogs är äntligen tillbaka och det med besked!

Etiketter: ,