Värsta fightingspelet?

Har du liksom jag varit med ett tag får antagligen namnet Delphine din puls att höjas några snäpp. Med välgjorda spel som Out of this world, Cruise for a corpse och Moto racer hade företaget ett väldigt framgångsrikt 90-tal.

Mitt under dessa framgångsrika år tog man dock ett horribelt snedsteg med slagsmålsspelet Shaq Fu. Spelet går i korthet ut på att basketspelaren Shaquille O’Neill, som blivit en stor stjärna på andra sidan Atlanten vid den här tiden, misstas för en legendarisk hjälte och skickas iväg till en parallell-värld för att rädda en pojke. I denna värld måste han slåss á la Street fighter med ett koppel motståndare. Problemet är bara att Shaq fu inte är i närheten av Street fighter. Det är riktigt, riktigt uselt på gränsen till ospelbart. Och då ska vi inte tala om den fåniga handlingen och de ostiga replikerna.

Shaq fu har sedan dess figurerat på de flesta bottenlistor som tagits fram. På shaqfu.com går man dock ett par steg längre och lovar att befria världen från alla kopior av spelet. På sajten har man publicerat sitt manifest samt dokumenterat räder i olika spelbutiker där de hittat exemplar av spelet. De lovar också att köpa loss spel från privatpersoner men det är oklart hur seriöst det löftet är då det inte finns någon konkret info om hur man går tillväga.

Delphine kom igen starkt efter den här tillfälliga sinnesförvirringen och släppte Fade to black och Moto racer de följande åren innan de köptes upp av ett annat franskt spelföretag, Doki Denki, som kort därefter gick i konkurs.